Rólunk

Kedves Gyerekek és Szülő társak!

Ezt az oldalt kifejezetten a 16 éven aluli gyermekek számára hoztuk létre, szeretném elmesélni nektek, hogy is jött az ötlet.

Jómagam is édesanya vagyok, van egy 8 éves lányom és egy 8 hónapos kisfiam.

Nyár van, tikkasztó a hőség, a gyerekekkel próbáljuk elütni a délutánt, mivel ebben a nagy melegben nem szívesen vinném ki őket.

A kislányommal már vagy a 10. társasjátékon is túl vagyunk, megcsináltuk a nyári házi feladat mai adagját is, a kicsi épp most kelt fel, szóval minden nyugodt és csendes. CSENDES!!!

A lányom, hívjuk a továbbiakban Lilinek, gondolkodik!!!

Csak ott ült a hintaszékben, csendben ringatta magát és gondolkodott, természetesen kíváncsi voltam, hogy éppen min jár az esze, hiszen ez a fajta komoly arckifejezés szokatlan volt tőle. így hát megkérdeztem, min gondolkodik, pár percig még csendben ült, aztán megkérdezte:

-Anya, szeretnék beszélgetni az osztálytársaimmal, barátaimmal, felhívjuk őket?
-Mindenkit? – kérdeztem értetlenül – mert az lehetetlen, nyár van, és sokan nyaralnak. – válaszoltam.

Majd elment a szobájába játszani. Ő akkor még nem is tudta, mit indított el bennem, hiszen teljesen természetes, hogy én is szeretem tartani a kapcsolatot a barátaimmal, ismerőseimmel, mégha 2000 km távolságra is vannak tőlem. És ezt miért ne tehetné meg ő is? – gondoltam magamban.
Ok, megoldom, de hogyan? és minek? de még csak 8 éves!!!! és a biztonság?-kavarogtak bennem a gondolatok, aztán a kérdésekre perceken belül jöttek a válaszok is.

Most jön az a rész, ahol a történet kettéoszlik, az egyik részét elsősorban a gyerekeknek szeretném elmesélni, ti most nyomjatok a “Gyerekeknek” menüpontra, a másik felét pedig kérlek benneteket kedves Szülők, hogy olvassátok el a nektek szóló menüpont alatt.