Gyerekeknek

Sziasztok!

Igen, ezt az oldalt csak nektek hoztuk létre, de ahhoz, hogy biztonságosan tudjátok kezelni szükségetek van a szüleitek segítségére is, illetve arra, hogy ezt a néhány feltételt betartsátok.

Nagyon szépen kérlek benneteket, olvassátok végig, igyekszem rövidre fogni, kérd szüleid beleegyezését, mielőtt bármilyen adatodat megadnád!

  1. Nagyon fontos, nem azért hoztuk létre ezt az oldalt neked, hogy aztán egész nap a számítógép előtt ülj, ezért igyekszünk majd olyan feladatokat, vetélkedőket kitalálni, hogy úgy tudj játszani velünk, hogy közben anyunak segítesz vagy éppen a leckédet írod, vagy egy dolgozatot a suliban, de ez még a jövő zenéje.
  2. Soha, de soha ne csinálj semmit a neten, amit anyuval vagy apuval nem beszéltél meg. Ami jó, hogy a mi oldalunkon, természetesen, a Te előzetes engedélyeddel szüleid látják, hogy mit csinálsz, kivel beszélgetsz, milyen képeket, videókat osztasz meg másokkal, de ez csak azért van, hogy vigyázni tudjunk rád, ha ezzel nem értesz egyet, akkor kérlek ne is regisztrálj a MyGnoo közösségi oldalunkra, mert ez az egyik feltétele az oldal használatának.
  3. Csak otthonról netezz, mert az tuti, hogy biztonságos, ha mégis más internetét szeretnéd használni, kérdezd meg anyáékat, hogy nem veszélyes-e.
  4. Soha ne írj meg senkinek ilyen adatokat magadról:  a neved, címed, mobilszámod, jelszavad, ez olyan, mintha nyitva hagynátok a bejárati ajtót, amikor elmentek otthonról.
  5. Ne tölts ki semmilyen kérdőívet, vagy mielőtt megtennéd, szólj anyának és együtt csináljátok.
  6. Csak barátnak küldj képet  magadról, vagy barátaidról! A képek, videók könnyen nyilvános megosztó oldalakra kerülhetnek, ahol bárki láthatja, letöltheti, módosíthatja azokat, visszaélhet velük,
  7. Csak barátokkal beszélgess, akit nem ismersz, annak ne válaszolj az üzeneteire és ismét szólj anyuéknak.
  8. Soha ne találkozz olyan emberrel, akit csak a neten ismertél meg. még akkor se, ha már régóta beszélgettek, legfeljebb csak akkor, ha anyuék is elkísérnek! És, ha valaki olyan akar veled beszélni, akkor kérlek, szólj anyuéknak, bár úgyis fogják látni.
  9. Soha, ne csinálj olyat, amire mások utasítanak, nem tudhatod mi a céljuk.

Ne feledd mi és anyáék is bízunk benned, és fontos, hogy segíts nekünk abban, hogyha kell, meg tudjunk védeni. Az internet olyan, mint a valóvilág, ha jól használod, tele van szépséggel, tanulhatsz belőle, de ha nem tartod be a szabályokat, akkor sajnos itt is veszélybe sodorhatod magadat.

És akkor most induljon a móka, anyáék már biztos elolvastak mindent, amit tudnod kell, szólj nekik és lépjetek be közösen a Gnomys birodalmába a MyGnoo közösségi oldalra, regisztráljatok és szólj barátaidnak, adjátok meg egymásnak saját Gnomy neveteket és keressétek meg egymást.